İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İstanbullu beş milyon gencin genel kültürüyle, entelektüel donanımıyla, çevreye duyarlılığıyla, sosyal sorumluluk bilinciyle ve her alanda kendini geliştirmesiyle tüm dünyanın örnek aldığı bireyler olabilmesi için çalışmalara devam ediyor.
Bu kapsamda birincisini bu yıl hayata geçirdiğimiz Ulusal Hukuk ve Gençlik Zirvesi projesine imza attık. Söz konusu projeyle her hukuk öğrencisinin bilmesi gereken tüm detaylar ve konu başlıkları zirvedeki yerini aldı.
Hukukçu olmak, hukukçular için kişisel gelişim, pratik hukuk, hukuk ve girişimcilik, hukukta kariyer olanakları, hukukta markalaşma, hukuk ve insan hakları gibi konular etrafında birbirinden kıymetli konuşmacıların verdiği değerli bilgiler, İstanbul’daki tüm hukuk fakültesi öğrencilerinin yararına sunuldu. Böylece hem hukuk dünyasının önemli isimlerini hem de İstanbul gençliğini ve avukatlarını aynı zirvede buluşturarak şu ana kadar yapılmayan önemli bir proje başlatılmış oldu.
Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirvede protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, ‘Hukukçu Olmak’ başlıklı konuşmasıyla gençlere hitap etti. Yaklaşık elli yıl önce öğrencilik yıllarındayken yazdığı fakat bugün hâlâ geçerliliğini koruyan ironik şiiriyle sözlerine başlayan Hatemi, keyifli ve bir o kadar da öğretici bir konuşma gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Gülçin Elçin ise ‘Akademisyen Gözüyle Hukuk Mesleği’ başlıklı konuşmasında, hukuk alanında akademik kariyer planlayan gençlerin süreç içerisinde karşılaşabilecekleri problemler, akademisyenliğin avantajları yahut dezavantajları gibi konularda gençlere paylaşımda bulundu.
İletişim Uzmanı Yalın Karoğlu, ‘Hukukçular İçin Kişisel Gelişim’ başlığıyla yaptığı konuşmasında, dinlemenin önemine vurgu yaptı ve pek çok avukatın müvekkilini tam anlamıyla dinlememesinden kaynaklanan problemlerin başta hukuk sistemi olmak üzere hayatın tüm alanlarında bir takım sorunlara yol açtığını söyledi. Kendi hayatında yaşadığı gerçek hikâyeleri gençlerle paylaşarak konuşmasını süsleyen Karoğlu, her zaman gelişime ve öğrenmeye açık olmak gerektiğinin altını çizdi.
‘Pratik Hukuk, Dilekçe Yazımı ve Dava Takibi’ başlıklı konuşmasıyla etkinlikteki yerini alan Avukat Ali Kale ise, bir hukuk bürosunda gündelik işleyişin aksamaması ve dava süreçlerinin sağlıklı takibi için yapılması gereken planlamalar ve alınması gereken tedbirler hakkında gençleri bilgilendirdi.
Girişimcilik ruhuyla gençlinden beri pek çok başarıya imza atan Avukat Mert Van da ‘Hukuk ve Girişimcilik’ başlığıyla gerçekleştirdiği konuşmasında gençlere tecrübelerini aktardı. Gençlerin özgüvenli olmalarını, fikirlerini özgürce ifade etmelerini ve çağın gerekliliklerine uygun projeler geliştirip hayata geçirmekten çekinmemelerini ifade etti.
Avukat Şadi Çansancaklı, ‘Hukuk ve Sivil Toplum Kuruluşları’ ile ilgili konuşmasıyla gençlere hitap etti ve STK’ların hukukla münasebeti, insan hakları ve uluslararası yardımların hukuki süreçleri gibi konular üzerine bilgi ve tecrübelerini gençlerle paylaştı.
Son olarak Avukat Mehmet Gün de ‘Hukuk’ta Markalaşmak’ başlığıyla yaptığı konuşmasında büyük veya orta ölçekli başta hukuk işletmeleri olmak üzere genel anlamda hizmet sektöründeki tüm işletmelerin markalaşma yolunda izlemesi gereken yol ve atılması gereken adımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.Sabah 10.00 ile akşam 17.00 arasında gerçekleştirilen zirve üç oturumda gerçekleşti. Oturum aralarında kokteyl ve brunch ikramı yapıldı ve konuşmacılara teşekkür belgesi, katılımcılara ise sertifika takdim edildi.