İBB Gençlik Meclisi’nin hayata geçirdiği Hukuk ve Gençlik Akademisi’nin temelini oluşturan ve “Hukuk bir gün herkese lazım olur” şeklinde yaygın olarak kullanılan bir ifade kalıbı vardır. Bu ifade, bize hukukun önemini hatırlatmakla beraber, bizi bu alanda projeler üretmeye de sevk etti ve söz konusu akademiyi hayata geçirdik.
İBB Gençlik Meclisi’nin Samed Ağırbaş yönetimindeki 5. Dönem misyonuyla projelendirip faaliyete geçirdiği ve altı hafta sürecek olan Hukuk ve Gençlik Akademisi’nin ikinci haftasında da verimli ve keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
Sosyolog ve ilahiyatçılığının yanı sıra siyasetçi, yazar ve şair olan Erol Erdoğan ile Taksim Cer Atölyesi’nde gerçekleştirdiğimiz söyleşinin konu başlıkları; F. Rıfkı Atay’ın “Hukuk ile medeniyet ve kültürleri arasında ahenk kuramayan cemiyetler bedbahttırlar” sözüyle de dikkat çekilen hususlardan oluşmaktaydı. İçeriğini ‘Yeni anayasa, başkanlık sistemi, eğitim politikaları ve medeniyet ekseninde hukuk ve hukukçulara düşenler’ şeklinde özetle ifade edebileceğimiz söyleşi, katılımcılar tarafından dikkatle ve ilgiyle takip edildi.
‘Farklılıkları yok ederseniz, medeniyetten söz edemezsiniz’
Söyleşi sırasında bu sözlere yer veren Erdoğan, ‘İdeolojik devletler makbul vatandaş yetiştirme görevini eğitim sistemine yüklemiştir’ diyerek eğitimin önemine vurgu yaptı ancak kültürün eğitimden önce geldiğini de sözlerine ekledi. Ayrıca ‘Bir ülkenin yasaları o milletin kültür ve medeniyetiyle uyuşmuyorsa, anayasa metinleri uzun olur’ diyen Erol Erdoğan, sözlerini ‘Bir şey olmak için değil, bir şey yapmak için yaşamalıyız’ ifadeleriyle noktaladı.
İstanbullu beş milyon genci kucaklayan ve 15-25 yaş arası bütün gençlerin hemen her alanda kendini geliştirmesi adına birçok etkinlik düzenleyen İBB Gençlik Meclisi, olabildiğince geniş kapsamlı faaliyetler düzenlemeye ve bu etkinlikte olduğu gibi alanında uzman kişileri gençlerle buluşturmaya devam edecek.