İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) bağlı İKD,  İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen “İstanbul-İslam Dünyası Gençlik Başkenti” unvanı Haziran ayında İstanbul’a verilerek, İstanbul İslam Dünyası Gençlik Başkenti seçilmiştir.

İstanbul- İİT Gençlik Başkenti 2015-2016 organizasyon Komitesinin 2. toplantısı İCYF- DC Başkanı Elşad  İskenderov’un katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda İstanbul-İİT Gençlik Başkenti unvanın verildiği tarihten itibaren geçen 3 aylık sürecin değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda ayrıca yapılan işlerin sunumu, etkinlik programının onaylanması, tanıtım işlerinin programlanması, 2015 yılı etkinliklerinin sunumu gerçekleşti.

Etkinlikler kültürel ve entelektüel alanda yaygınlaştırılarak 4 ana etkinlik programı oluşturuldu. Bunlar Film Festivali, Hoşgörü İçin Fotoğraf, Müslüman Düşünürler Forumu, Dünya Belediye Gençlik Meclisleri Forumu şeklinde belirlendi.

Toplantıya İBB Gençlik Meclisi İstanbul gençliğini temsilen katılarak, İBB Gençlik Meclisi vizyonu ve misyonu doğrultusunda destek olacaklarını belirttiler. Gençlere ulaşıp onların sorunlarını gidermeye çalışan meclisin en büyük hedeflerinden bir tanesi İstanbul’un gelişimine katkı sağlamaktır. Tarih, kültür şehri olan İstanbul’da farklı dinlere mensup olan gençler de yaşamaktadır. İBB Gençlik Meclisi Azınlık çalışmaları ile her dine mensup gence ulaşmaya çalışmaya devam ediyor. İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş Osmanlı toplum yapısında olduğu gibi her dine hoşgörü ile bakıp gençleri dini görüşleri ile değerlendirmeyip her gence hizmet ulaştırmaktadır. İBB Gençlik Meclisi İstanbul’u tanıtmak ve adını duyurmak için BM de yapılan toplantılar da İstanbul’u, İstanbul Gençlik Meclisini ve gençlere desteğini hiç esirgemeyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beyi anlatmaktalar.