İBB Gençlik Meclisi, kültür ve sanat alanında gençlerin gelişimini amaçlayan projelere imza atmaya devam ediyor.
‘Genç Kültür Sanat Buluşmaları’ kapsamında birbirinden değerli sanatçıları gençlerle buluşturarak kitap okumanın, kültürün, medeniyetin, dil meselelerinin ve daha pek çok konunun önemine dikkat çekiliyor.
Şair, yazar ve radyo/tv programcısı olan Özcan Ünlü’yü konuk ettiğimiz ‘Genç Kültür Sanat Buluşmaları’nın bu seferki durağı, Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi idi. Gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen buluşma, ‘Kitap Bizim Neyimiz Olur?’ sorusu etrafında, Özcan Ünlü’nün keyifli sohbetiyle devam etti. ‘Türkiye’nin hem üreticisi hem de okuyucusu itibariyle kitapla olan münasebeti’ çerçevesinde istatistikî bilgilerin paylaşıldığı ve bir çeşit karşılaştırmalı öğrenme şeklinde akıp giden sohbet ile gençlerin kitap ve okumakla ilgili düşüncelerine farklı bir bakış kazandırmaya çalışıldı.
Tarih boyunca yaşanan kütüphane yangınları, UNESCO tarafından kitap okumakla ilgili yapılan anketler, okuma kültürü haritası, kültür ve turizm ile ilgili sorunlar ve daha birçok konuya temas eden Ünlü, “Bizler ikra (oku) medeniyetinin çocuklarıyız” dedi ve kütüphanelerin önemine vurgu yapıp, “Kütüphaneler bir toplumun hafızasıdır. İnsan kendi eliyle kendi hafızasını yok etmemeli’ ifadelerini kullandı. Buluşma, Özcan Ünlü’nün seslendirdiği şiir dinletisiyle ve katılımcılara hediye edilen kitapların imzalanmasıyla sona erdi.
İstanbullu beş milyon gence kapılarını açan meclisimiz, bu projede olduğu gibi hayata geçirdiği diğer bütün projelerle genel kültür sahibi, sanata, bilime, tabiata ve çevreye duyarlı, kendini geliştirmiş ve tüm dünyada model alınan bir İstanbul gençliği yetiştirmeyi amaçlıyor.